Mineralen

Werking van mineralen

Planten nemen mineralen vanuit de grond op. Dieren die dit plantaardig voedsel eten, nemen deze natuurlijke mineralen effectiever op dan kunstmatige mineralen. Natuurlijke mineralen zorgen kortom voor een beter resultaat: gezonder vee, meer weerstand, meer productie. (bron: www.trompbv.nl)

Mineralen mengsels voor rundvee

Lang niet alle dieren hebben (altijd) dezelfde hoeveelheid mineralen en vitaminen nodig. Er is onderscheid tussen melkvee, jongvee, vleesvee, droogstaand vee enz. Aan de andere kant blijkt er behoefte te zijn aan ‘standaard’ mineralenmengsels voor verschillende runderen als basis voor een uitgeleend voedersamenstelling. Ook deze standaard mineralenmengsels zijn desgewenst aanpasbaar. (bron: www.trompbv.nl)

Mineralen likstenen

Likstenen zijn feitelijk mineralenblokken, bestaande uit minerale zouten en andere mineralen, vitamines en soms kruiden. Ze zijn gebruiksvriendelijk en doeltreffend. Elk dier dat behoefte heeft aan wat extra’s kan dat via een liksteen direct opnemen, terwijl de onderlinge verhoudingen zo zijn afgestemd dat de dieren nooit te veel aan overbodige mineralen en vitamines binnen krijgen. Zowel tekorten als overmaat aan mineralen kunnen immers problemen veroorzaken. Dat kunt u gemakkelijk voorkomen door een geschikte liksteen binnen het bereik van het vee te plaatsen. (bron: www.trompbv.nl)

Assortiment mineralen

– Droogstandsmineralen
– Vruchtbaarheidsmineralen
– Weerstandsmineralen
– Standaard mineralen
– Zevenster gezondheidsmineralen
– Liksteen TM  ( koe, paard)
– Schapen liksteen (zonder koper)
– Paarden liksteen ( baksteen model)

Wilt u graag uw eigen mineralenmengsel? Ook wij laten mineralenmengsels maken die alleen voor u bedoelt zijn! verpakt in zakken van 25 kg of in bigbags van 1000 kg.