Appelmelasse

Appelmelasse is een bijproduct in de bereiding van appels tot diksap. Een verschil en tevens een voordeel van appelmelasse t.o.v. riet- en bietenmelasse is het grote aandeel fructose en minder glucose. Een tweede voordeel is het lage gehalte aan ijzer en kalium. Door het grote aandeel fructose is de appelmelasse overweldigend van smaak. Appelmelasse is een uitstekend product om de opname van ruwvoer te stimuleren.
Appelmelasse is goed toepasbaar in de voermengwagen.

Appelmelasse zorgt voor een lagere glycemische waarde, d.w.z. dat de koolhydraten langzaam afgebroken worden en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven.

Appelmelasse is ook uitermate geschikt om te gebruiken als inkuilmiddel. De suikers die toegvoegd worden aan de kuil zorgen voor een goede conservering van de kuil. Tevens zorgt de appelmelasse voor meer smaak en resulteert in een groter opname droge stof. De suikers die toegevoegd worden aan de kuil voeden de melkzuurbacterien, waardoor deze suikers omgezet worden tot melkzuur. Melkzuur zorgt uiteindelijk voor een stabiele zuurgraad in de kuil waardoor het product goed geconserveerd blijft. Tevens is uit onderzoek gebleken dat het aandeel boterzuur afneemt en het aandeel melkzuur toeneemt. Door de toevoeging van suikers is er ook een lichte stijging in VEM waarneembaar.

 

  
DROGESTOF70%
VEM895
DVE52
OEB-73
RUW EIWIT0,03 %
SUIKER57

 

Appelmelasse is te leveren in bulk of in ibc.
Mocht u interesse hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.